Goga svetuje

Razlika med vintage in rustic stilom?

Rustične poroke se pogosto zamenjujejo s starinskimi poroki, vendar so dejansko precej drugačne. Medtem ko se rustikalna tema osredotoča bolj na naravne elemente in na prostore na prostem, starodavna poroka črpa svoj navdih iz preteklih časov. Vintage poroke imajo pogosto starinski viktorijanski priokus.
Ker rustikalne poroke vključujejo zidarske kozarce polne divjih cvetov in žogice za namizne tekače, je večja verjetnost, da bodo stare poroke imele stare vaze, starinsko posodo in namizne prte. Edina stvar, ki ju imata obe temi, je, da gre za preprostost, naravo in značaj…

Starodavne ali vintage poroke bi za svoje jedilnike posegale po prestižu in mogočnih jedeh. Rustikalne poroke pa prisegajo na domačo kuhinjo. Čeprav je obrok s tremi jedmi vedno bonus, pomislite na dobro staro domačo kuhinjo. Pomagali vam bomo poiskati gostince, ki lahko kuhajo lepo, preprosto in tradicionalne hrano. Večina gostincev se bo z veseljem in navdušenjem soočila z izzivom. V Sloveniji imamo tega na pretek. Pomislite na udobno hrano, kot so žganci, pečen piščanec in solate s testeninami, ki jih postrežete z vrsto sveže pečenega kruha. Če res želite obdržati kmečko temo, lahko tudi pijače prilagodite tako, da ponudite limonado, jagodno vino, medeno penino itd.