Goga svetuje

Sedežni red in oštevilčenja miz

Načrt sedenja je hrbtenica vaše recepcijske sheme in bistveni del poročnega načrtovanja, ki ga ne smete prezreti. Ko se boste odločili glede velikosti in lokacije vaše poroke, lahko začnete razmišljati o sedežnem redu in o oštevilčenju miz. Tukaj je nekaj nasvetov.

Vsi vemo, da gostje radi odpovedo v zadnjem trenutku, da bi preprečili neugodje drugih za mizo si raje omislite večje mize, pri katerih v primeru odpovedi drugi ne bodo opazili spremembe. Naš najdragocenejši nasvet je da si za sedežni red vzemite čas. Tega skrbno preučite in dobro premislite, da ne bo nepotrebnega nemira na vaš sanjski dan. Ko boste prepričani o številu oseb in sedežnem redu se nemudoma posvetite s hotelom in osebjem v naši agenciji kjer boste praznovali o številu miz, ki jih boste imeli. Številke na mizah so pomembni faktor za vsakega gosta, da se bo lažje znajdel. Sedežni red je lahko odprtega reda ali v naprej določen. Sama vam svetujem, da le tega predhodno določite za manjšo zmedo za vaš popolni dan. Če imate težave pri določitvi sedežnega reda se posvetite raje tistemu tradicionalnemu, torej ženin, nevesta in okrog nje starši, priče in tako naprej.

V naši poročni agenciji vam ponujamo tudi možnost pospremstva do mize za vsakega gosta ali z izdelavo kartic na katerih je določen sedežni red ali pa tudi velike table pred vhodom na katerih je opisan sedežni red, več o tem v naslednjem članku.